Tuesday, March 25, 2014

Violeta Čiuplytė, programos eTwinning administratorė Lietuvoje, savo pranešimu Programa eTwinning


Gražią, rudenišką 2013 m. spalio 18 d. popietę į Kretingos lopšelį-darželį Eglutė , darbingai nusiteikę jailbreak ios 6 ir norintys kuo daugiau sužinoti apie programą eTwinning , rinkosi Kretingos ikimokyklinio ugdymo specialistai. Europos Sąjungos Komisijos inicijuotą programos eTwinning renginį IKT naudojimo būdai ir jų galimybės programos eTwinning praktinėje veikloje jailbreak ios 6 organizavo Nacionalinė Lietuvos eTwinning paramos tarnyba ir programos eTwinning konsultantės lopšelio-darželio Eglutė direktorės Vidos Simaitienės iniciatyva. jailbreak ios 6 Seminaro darbotvarkė jailbreak ios 6 buvo plati ir įvairiapusiška, todėl dalyviams teko visai rimtai paprakaituoti vėsią rudens jailbreak ios 6 popietę.
Violeta Čiuplytė, programos eTwinning administratorė Lietuvoje, savo pranešimu Programa eTwinning galimybės mokytojui supažindino klausytojus su programos tikslais ir galimybėmis, pabrėždama jos naudą ugdymo proceso tobulinimui, tarptautiniam bendravimui ir bendradarbiavimui, tikslingam IKT naudojimui. Pranešėja kalbėjo apie programos eTwinning organizuojamus konkursus ir seminarus, mokinių stovyklas, supažindino su programa eTwinning Plius ir apibendrino, kas laukia eTwinning o ateityje, t. y. kalbėjo apie eTwinning o integravimą į Erasmus + programą.
Akvilė Grinevičienė, projekto Saugesnis internetas atstovė, savo pristatymu Kad visi būtume saugūs internete akcentavo, kaip svarbu atkreipti visuomenės dėmesį į žalingą informaciją ir elgesį internete, kaip apsaugoti jailbreak ios 6 vaikus kovojant su neteisėtu interneto jailbreak ios 6 turiniu bei elgesiu, priminė, kas Lietuvoje vykdo Saugesnio interneto programą, pakvietė pedagogus jailbreak ios 6 dalyvauti nuotoliniuose kvalifikacijos tobulinimo kursuose Saugesnis internetas pedagogams jailbreak ios 6 .
Antroji seminaro dalis buvo ypač karšta , kai programos eTwinning konsultantė Aldutė Kazlauskienė jailbreak ios 6 pakvietė visus įsijungti kompiuterius ir pradėti praktinę veiklą. Lektorė supažindino su Naujais IKT įrankiais bei pateikčių ir kitų dokumentų talpinimu internete , išsamiai pristatė programas: Voki , Movie Maker , Animoto , Photo story3 , akcentavo, jailbreak ios 6 kad visi užsiregistravę vartotojai gali dirbti kurdami jailbreak ios 6 puikius internetinius pristatymus iš nuotraukų ir paveikslėlių, pritaikyti jiems įvairius efektus, perkėlimus, publikuoti savo pristatymus, prireikus redaguoti ar parsisiųsti, o vėliau dalintis jais su kitais ar peržiūrėti kitų vartotojų sukurtus pristatymus. Po kiekvienos programos pristatymo pedagogai turėjo galimybę kurti savo filmukus bei parodyti juos draugams. Vėliau buvo pereita prie koliažų kūrimo, nuotraukų, paveikslėlių redagavimo veiklos. Buvo pristatytos šios programos: Online-Image Editor , Befunky , Auto Collage jailbreak ios 6 bei figūrinių koliažų kūrimo programos: Shape collage ir CollageIt .
Kretingos lopšelio-darželio Eglutė auklėtoja Aušra Žemaitienė pristatė programos eTwinning projekto Vaikai pasaulio sergėtojai (angl. jailbreak ios 6 Children keepers of the Earth ) veiklą (projekto kūrėjos: Kremena Marinova, Bulgarija; Vanja Sacharjewa, Vokietija), kurio tikslas buvo išsiaiškinti, kaip vaikai gali padėti Žemei. Šis projektas suteikė daug patirties tiek vaikams, tiek ir pedagogams, nes jie dalijosi idėjomis ir mintimis su partneriais apie gamtos išsaugojimo problemas ir jų sprendimo būdus. Viena iš projekto veiklų buvo kilnojamoji paroda (visos šalys, projekto partnerės Vokietija, Lenkija, Bulgarija, Lietuva, Jungtinė Karalystė, Graikija siuntė viena kitai po 3 vaikų darbus), kuri keliavo iš vienos šalies į kitą. 2013 m. spalio mėn. ši paroda atkeliavo į Lietuvą, Kretingos r. lopšelį-darželį Eglutė , todėl su ja galėjo susipažinti visi seminaro dalyviai. Vėliau ji bus eksponuojama Kretingos vaikų bibliotekoje taip bus vykdoma projekto sklaida. Kartu su paroda keliauja svečių knyga, kurioje savo atsiliepimus savo gimtąja kalba rašo visi parodos lankytojai. Graži programos eTwinning patirtis keliauja iš šalies į šalį.
Vardas:


No comments:

Post a Comment